Faglighed og fællesskab

Fællesskab, social læring og faglighed. Det er ikke modstridende elementer på Midtdjurs Friskole. Vi går rigtig meget op i, at børnene trives og er glade for deres skole. Hvis du føler, at du er en del af et godt fællesskab og er glad og tryg, så lærer du selvfølgelig meget bedre.

Fagligheden trives i et godt miljø med dygtige lærere, der forstår at tilpasse undervisningen til fællesskabet og individdet. Mange forskellige spændende metoder til undervisning, fornuftig evaluering og gode tests af børnenes udbytte af undervisningen gør, at vi hele tiden har fingeren på pulsen mht. den faglige indlæring.

Udeskole

På Midtdjurs Friskole er vi eksperter i udeskole. Alle børnene er en dag om ugen ude i vores dejlige område til udeskole, "Bakkerne", hvor de lærer de samme ting som hjemme på skolen, blot på en anderledes og spændende måde.

Læs mere om udeskole her.

Bevægelse

Det er ikke kun i udeskolen, at børnene bevæger sig i undervisningen. Der er også masser af bevægelse i timerne hjemme på skolen.

Vi bruger ikke kun bevægelse i undervisningen, fordi det er moderne, men fordi vi ved, hvad der virker. Vi har igennem årene udviklet masser af metoder til bevægelse i undervisningen og det virker bare rigtig godt. Det viser vores gode resultater.

Værkstedsundervisning

Vores værksteder om fredagen er meget populære. På tværs af stamhold er der masser af kreative og faglige emner.

Vores matematiklaboratorie er i brug næsten hver dag. Det er "hands on" matematik for især de mindste klasser. Fantastisk måde at differentiere undervisningen og en fantastisk måde at lære matematik.

BKT og læsebånd

Vores bud på det, der andre steder hedder understøttende undervisning.

Læsebånd er tyve minutter, hvor der er fuld koncentration om at læse. Børnene bestemmer selv sammen med deres lære, hvad de skal læse. Det kan være en roman, en letlæselig bog, en tegneserie eller måske en historie på engelsk eller tysk. Hovedsagen er, at man får læst en masse.

BKT står for Bevægelse, Koncentration og Trivsel. Det er aktiviter, der udfordrer hjernen eller kroppen og styrker fællesskab og trivsel. Nogle gange er det en rask løbetur eller en gåtur med store/lille venner, andre gange er det yoga eller gymnastik. Hvis vi skal udfordre hjernen, er det meget populært med skak. Det er virkelig en oplevelse at se store og små spille skak mod hinanden, og vi har efterhånden nogle ret dygtige skakspillere.

lektiecafe

Lektiecafeen er et tilbud til alle børn efter skoletid. Her kan man lave lektier i fred og ro og få hjælp af en lærer.

undervisning midtdjurs friskole udeskole midtdjurs friskole djursland nimtofte matetmatiklaboratorie djursland nimtofte