Kære Blå gruppe

Ja så går der en del dage før vi ses igen. Det har vi snakket om måske ville ske, og vi fik ret. Vi skal alle tro på det er det bedste at gøre, og så skal vi huske det ikke er ferie, men god tid hjemme til at gøre andre ting. I skal også vide I er en del af en historisk situation. Det her er aldrig sket før i Danmark, og det er heller ikke sikkert I nogen sinde kommer til at opleve det igen.

Da jeg ikke kan sidde tilbage og sige at I ikke skal arbejde videre med skoletingene vi har gang i lige nu, så får I denne mail med “lektier” I kan lave de næste uger:

Vedhæftet er de to næste ugers hjemmeregning. I får både a og b opgaverne. I vælger den I helst vil lave, og I kan selvfølgelig lave alle opgaverne. Jeg retter når vi ses igen.

Derudover kan I arbejde online på matematikbogen.dk og så har vi jo heldigvis stadig adgang til 10 monkeys. Brug bare løs af de muligheder, og husk at bliv rigtig god til den lille tabel. Vi kommer til at arbejde hårdt på at nå det vi skal når vi ses igen.

I dansk bliver det sværere at finde en fælles læsetekst, så der skal I som altid læse ti sider hver dag.

Til gengæld vil jeg bede jer om hver eneste dag at skrive dagbog, og bare rolig de skal ikke læses op. Skriv om hvad du har fået dagen til at gå med, hvilke tanker gør du dig om det der sker omkring dig, og coronasygdommen, om hvad du hører i nyhederne osv. Det vil være en god træning i at skrive en samlet tekst, men også noget du senere i livet kan vende tilbage til når du kommer til at tænke på denne periode.

Hvis deres opgaver deres skal forklares, så skriv til mig på ch@midtdjursfriskole.dk og så svarer jeg dagligt imellem 10 og 12.

Trækker perioden yderligere ud, så kommer der mere materiale.

Hold jer muntre til vi ses igen.

Christine

Hej Blå Gruppe

Så går vi ind i anden uge af karantænen og du mangler måske materiale til skolearbejdet, så jeg sender lige lidt mere til dig. Husk det er vigtigt du sørger for hver dag at få lavet noget skolearbejde, så du hele tiden bliver dygtigere.

 

Dagbogen fortsætter du med at skrive i hele karantæneperioden

 

Hvis du og dine forældre kigger på skolens facebookside ligger der en masse forslag til sider I kan finde undervisning på, finde spændende bøger at læse og i øvrigt finde forslag til bevægelse og små lege man kan hygge sig med.

Randers Regnskov underviser også dagligt i natur/teknik

Hver onsdag fortælles der gode historier fra Gl. Estrup.

Hver dag er Sofaskolen også i gang med spændende ting.

 

Jeg har hygget mig med at lave undervisningsmateriale klar til de bøger vi har aftalt vi skal læse, når vi bliver færdig med Kattedigtene. Jeg er spændt på hvor meget af materialet vi så når at bruge, men så er min tid da gået med noget meningsfyldt. Jeg har dog også brugt tid på at få ryddet op nogle steder der trængte voldsomt, og så har jeg strikket. Jeg er med i en gruppe af strikkere fra hele jorden som hver dag kl 18.00 modtager et lille mønster som vi så skal nå at strikke til dagen efter. Der er ingen af os der aner hvad det ender med at blive til, så det er lidt spændende. Her får jeg trænet mit engelske da det hele foregår på engelsk. Dem der står bag det er to norske strikkedesignere, men alligevel sker alt på engelsk.

 

Husk I stadig skal samle varedeklarationer sammen til vi mødes igen og skal fortsætte med undervisningen om “Kemien i din hverdag”.

 

Husk også det stadigt er muligt at være udenfor, så længe man ikke er for tæt sammen. Derfor har jeg også lavet en udendørs opgave til jer. Den opgave kan I løse når I er ude at gå tur fx på Kalø slotsruin eller i skoven. Nyd solen vil skinne og se at komme ud. Hvis I kommer til at mangel opskriften på pestoen vi lavede af brændenældeskud, men som også kan laves af skvalderkål eller ramsløg, og som sagtens kan blandes med persille, så må I endelig skrive til mig. Jeg kigger mails hver dag mellem 10-12 på ch@midtdjursfriskole.dk

 

 

Mange hilsner

Christine

Engelsk

Opdateret 12/3 kl. 10.59

Matematik

Opdateret 12/3 kl. 11:04

Tysk

Opgaver uge 2

Tag et stykke papir og skriv

Coronavirus - karantæne

øverst på papiret

Derefter begynder du at lave nye ord med de bogstaver der er i de to ord. Du kender godt opgaven, for vi har lavet den en del gange efterhånden. Husk at alle bogstaverne i ordet du vil skrive skal være at finde i de to hovedord.

Du kan bruge din “gave” til at stave ord efter, din ordbog med de 360 mest almindelige ord på dansk.

Jeg udskriver en konkurrence så dem der får flest ord skrevet vinder........?

Jeg skriver også med, så måske kan jeg beholde min præmie selv. Jeg er allerede nået op over 100 ord så bare klø på.

_______________________________________________________________________

Tag et stort stykke papir.

Skriv 100 midt på papiret.

Derefter skal du rundt om tallet skrive en masse regnestykker der giver lige nøjagtigt 100.

Du må højst lave 3 stykker af samme slags fx 3 plusstykker med to tal der giver 100 osv.

Husk tekststykker, procentdele, kommastykker, gange og division også kan ende med at give 100

_______________________________________________________________________

Natur og teknik

På din telefon eller tablet/i-pad skal du finde den app der hedder - iNaturalist -

Så skal du en tur ud og tage billeder af planternes blade, insekter, blomster osv. Du skal ret tæt på før end billedet kan bruges

Derefter kan du finde ud af hvad de ting du finder faktisk hedder. Gem dine fund i appen.

Brug appen hver gang du ser noget nyt derude i solskinnet.

 

God fornøjelse

Christine

Opgaver uge 14

https://nyheder.tv2.dk/2020-03-26-skoleleders-opraab-nyd-den-ro-som-de-lukkede-skoler-giver 
 

En klog mand har udtalt sig om den vigtige ting I har fået som gave i denne tid. En gave vi alle skal være glade for at have fået, nemlig tid i familien. 

Jeg ved det ikke er lutter lagkage med alle de regler og forordninger vi skal efterleve, men der er også gode ting at glæde sig over. 

En tur ud i skovene her omkring i dette fantastiske vejr er der masser af læring i, specielt hvis I bruger iNaturalist til at finde ud af hvad I møder på jeres vej. 
 

I dag er der lagt nye opgaver op på skolens hjemmeside med flere opgaver der kan løses hjemme. Hvis I gerne vil have mig til at kigge på nogle af de ting jeres barn har lavet, så skan det og send det til mig, så retter jeg. 

Hvis I mangler hæfter, at få printet opgaver eller har ting inde på skolen I gerne vil have fat i, så skriv til mig på ch@midtdjursfriskole. Jeg kører gerne på skolen mandag, onsdag og fredag i kommende uge, hvis nogen har brug for det. Det bliver mellem 8-9.30 

Iøvrigt vil jeg opfordre jer til at kigge på skolens Facebook side, hvor vi hele tiden lægger link op til de forskellige muligheder der kommer til brug for hjemmeundervisningen. 

Håber snart vi ses igen, til en eller anden mere normal form for hverdag 

Hilsen Christine