Corona virus

Opdateret 11/3 kl. 21:12

Vi følger myndighedernes anbefaling. Det betyder, at skole, dagtilbud og SFO lukker ned i 14 dage fra mandag den 16. marts. Vi er tilbage igen mandag den 30. marts. 

Alle børn og elever der har mulighed for at blive hjemme anbefales at gøre dette.

 

Opdateret 12/3 kl. 10:23

Vi har under 10 elever tilbage på skolen. Her på hjemmesiden kan I løbende i perioden finde de lektier og hjemmeopgaver, som eleverne kan lave i løbet af karantæneperioden. Lærerne er på arbejde i hele perioden, og de kan kontaktes via mail, som I plejer.

 

Opdateret 12/3 kl. 11:06

Konfirmandundervisningen aflyses indtil videre.

Børnekoret aflyses indtil videre også korets deltagelse i gudstjenesten d. 29. marts i Tøstrup kirke.

 

Opdateret 12/3 kl. 12:00

Bedsteforældredagen i SFO'en er aflyst. Vi ser om vi kan få det til at passe ind på et senere tidspunkt. 

Derudover er vores socialfaglige rådgiver Christina Friang Vangsgaard blevet pålagt at arbejde hjemmefra, så alle aftaler med hende er ligeledes udskudt indtil videre.

 

Opdateret 13/3 kl. 11:20

Vi har fået besked ud fra stort set alle vores samarbejdspartnere. De er alle sendt hjem ligesom os, og arbejder hjemmefra. Det betyder, at I godt kan forvente at alle møder med psykologer, sundhedsplejerske, socialrådgivere og andre offentlige ansatte er udskudt indtil videre.

Der er lektier til alle grupperne her på hjemmesiden. Det er naturligvis svært at vide, hvor meget og hvor lidt der skal arbejdes derhjemme, men forsøg at skabe en rytme og struktur i hverdagen, så der opretholdes så meget normalitet som muligt. Kontakt jeres lærere, hvis der er noget I er i tvivl om, og husk at finde tid til hygge og varm kakao indimellem (jeg har ikke fået det bekræftet fra sundhedsmyndighederne endnu, men jeg er overbevist om at varm kakao har en forebyggende effekt mod Coronavirus). Der findes deuden en lang række muligheder på nettet. Mange af undervisningsportalerne har åbnet op for gratis adgang i karantæneperioden. Christine har lagt flere links ud på Midtdjurs friskoles facebookside. I kommer ikke til at kede jer.

God weekend og god karantæne

 

Opdateret 18/3 kl. 08:09

Jeg håber I holder modet oppe. Dronningen var på TV i går aftes i en historisk tale og regeringen tager næsten dagligt svære beslutninger i et forsøg på at begrænse smittespredningen. Vi ved ikke hvor længe dette varer, men vi er i løbende kontakt med friskoleforeningen, og får informationer fra undervisningsministeriet. Der vil være en masse spørgsmål der presser sig på, hvis karantænen trækker ud. Jeg giver informationerne videre så snart jeg får dem.

 

Opdateret 18/3 kl. 15.43

Besked fra præsten:

Alle konfirmationer i april og maj 2020 udskydes!!

Vi har netop modtaget besked fra biskopperne om, at alle konfirmationer til og med pinse udskydes.

Vi melder ud om nye datoer, så snart vi hører mere fra vores provst og biskop.

Det er umuligt lige nu at sætte nye datoer, da ingen ved hvordan tingene udvikler sig.

Det gør os meget ondt, at I og vi ikke kan afholde konfirmationerne og fejre de dejlige unge mennesker som planlagt.

Men vi lover at vi gør alt for at give dem den bedste dag, når det er muligt igen.

Mange hilsener præsterne Tine og Susanne (8639 8047)

 

Opdateret 19/3 kl. 17:12

De digitale portaler har enorme driftsforstyrrelser. Uni-login har været nede store dele af dagen, og det har sat sine begrænsninger for hvor meget I har kunnet lave derhjemme. Jeg vil gerne endnu engang understrege, at I gør en kæmpe indsats - og den tid I bruger med jeres børn ude i den skønne forårssol, når I spiller spil og når I snakker om de store spørgsmål i livet, som en Coronakrise også lægger op til - ja så er det mindst lige så meget værd som dansk og matematik. Når det digitale driller eller I er presset på tid, så læs bøger eller tag et spil 500 eller en omgang skak. Vi skal nok nå alt det faglige. 

 

Nye datoer til konfirmationerne:

Søndag d. 30. august Tøstrup kirke kl. 9.30

Søndag d. 6. september Nimtofte kirke kl. 10.30

 

Opdateret 20/3 kl. 19:08

Der er kommet nye hjemmeopgaver herunder. Husk, at lærerne sidder klar ved computeren hver formiddag, hvis I har brug for hjælp eller har spørgsmål. Den første uge er ved at være gået, og jeg håber I kan få hverdagen til at hænge sammen. Vi har stadig ikke fået noget nyt om hvor længe vi skal være i karantæne, så vi arbejder stadig med det udgangspunkt, at der er en uge tilbage, men mon ikke vi bliver klogere først i næste uge.

God weekend til jer allesammen.

Opdateret 25/3 kl. 21:02

Midtdjurs Friskole

Kære konfirmander og forældre

Jeg planlægger en genrealprøve for konfirmanderne i de forskellige kirker, når vi nærmer os konfirmationerne i august og september. Jeg har ikke planlagt at sende undervisning ud til konfirmanderne. Vi har nået meget i forberedelsen, og vi har været igennem påsken, så jeg tænker at Vor Herre er tilfredsJ  Som udgangspunkt har alle konfirmander de krydser de skal have, men ser man en gudstjeneste på nettet eller på Facebook i påsken, er det selvfølgelig fint. Jeg mener, at I ude i familierne har nok at se til med arbejde og hjemmeundervisning, så jeg vil ikke bebyrde jer med yderligere opgaver.

Jeg glæder mig til at hverdagen igen bliver som før, og til at vi kan fejre de fantastiske unge mennesker.

 

Mange hilsener fra Susanne

 

Sognepræst

Susanne Munk Hjørlund

Svenstrupej 2

8581 Nimtofte

8639 8047/ 2297 4852

 

Opdatering 27/3 kl. 20:39

Der er kommet nyt ugebrev - I kan læse det her

 

Opdatering 30/3 kl. 13:36

Der er lavet aftale på det statslige område. Aftalen indebærer at lærerne skal afvikle ferier og afspadsering/merarbejde i denne karantæneperiode. I kan derfor forvente lidt blandet aktivitet, længere svartider og missede telefonopkald fra medarbejderne på Midtdjurs friskole i den kommende tid. Der er store forskelle på hvor meget ferie og hvor meget merarbejde de enkelte lærere skal afvikle i denne periode, så det er svært at sige noget generelt. Hvis I løber tør for opgaver, opfordrer vi jer til at gå ind på Midtdjurs friskoles facebookside, hvor der er linket til en del gratissider man kan arbejde på.

 

Lektier i karantæneperioden

Klik ind på din gruppe herunder og se hvad din kære lærer har fundet på.

 

Følgende har lagt online bøger gratis tilgængelig i den kommende periode:

https://gratisborneboger.wordpress.com/ plejer at lægger bøger tilgængelige i ferier, men gør det også nu - fra mellemtrinnet og op.

Gyldendal har gjort alle deres portaler tilgængelige i perioden - på www.laesloes.gyldendal.dk finder man over 400 bøger egnet fra 0. - 6- klasse.

Forlaget Tellerup har på http://tellerup.com/gratisbog/ lagt en stak bøger frit tilgængelige - hovedsageligt for de store på mellemtrinnet og op efter.

Ereolen er oplagt

Filmstriben - er ikke en bog - men her er mange gode film til børn

Tæt samarbejde med børnehuset Solbærkrogen

Solbærkrogen er en fantastisk instituttion i nogle sanselige og skønne omgivelser. Solbærkrogen blev en del af Midtdjurs friskoles familie i 2017, og vi praler med at have den fedeste børnehave i landet.

Kreativiteten er vigtig

Vi er stolte af vores værkstedsfag, hvor eleverne får lov til at udvikle deres kreative sider. Form og farver er i spil og det samme er alle sanserne.

Udeliv udvikler hjernen

Alle elever er ude i Bakkerne hver uge. Bakkerne ligger tæt på skolen, og der er både plads til løb og leg, samt gode faciliteter til udendørsundervisning.

Frugtordning

Eleverne får et fad frugt hver dag. Og til tider bliver det kunstnerisk anrettet, så der både er noget for øjet og for ganen

Med eleven i centrum

Vi har store-lille venner, fællessamling og blandede klasser. Fællesskabet er en vigtig del af livet på Midtdjurs friskole - og det gælder både for børn og voksne.

Ét samlet skoleforløb

Eleverne kan gå på Midtdjurs Friskole og Solbærkrogen fra 0 år til de går i 9. klasse. I løbet af din skoletid på Midtdjurs friskole kommer du desuden på lejr både i Danmark og i udlandet.

Samarbejde med Ree Park

I skoleåret 2019-2020 har vi noget helt særligt på programmet. Vi har indledt et samarbejde med Ree Park om 10 besøg fordelt ud over skoleåret med  undervisningsforløb for alle skolens elever. 

Se skoleforløbene i Ree Park

Tidligere elever:


Det er en supergod skole. Alle bliver set og der er meget fokus på den enkelte elev. 

Sara

Midtdjurs friskole var den bedste tid i hele mit skoleforløb. Der var tid og plads til mig, og det var nogle rare voksne.

Kristian

Skriv for at få en uforpligtende snak med skolelederen Martin

Midtjdurs friskole på facebook

Mød os på Facebook

1 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar

Skrevet af

Tilmeld dig Midtdjurs friskoles nyhedsbrev

* indicates required
/ ( mm / dd )
Mit barn/mine børn går i (sæt gerne flere X'er)