Kære gul

Det er lidt svært at finde fælles, online lektier i denne periode, men vi håber alle hjemmefra gør, hvad de kan. Vi har ikke "Ferie", men går i skole hjemme.
Vi anbefaler, at man læser mindst 30 minutter hver dag, gerne I bøger, I selv finder. Derudover skal I lave en side i Sabelkatten eller Pirana. Alle skal skrive "dagbog" om, hvordan dagene går, nævn ugedag, dato, beskriv vejret, fortæl 3 ting, du har lavet, og hvordan stemningen er.

Jeg sender et par links til læsning i dansk
https://issuu.com/jankjaer/docs/tayflint_content_146x210_low En bog i Taynikma-serien

og nedenfor finder I 3 pdf, som man kan læse - sammen med forældre eller selv. I må selv vurdere niveau og hvor megen hjælp, der er nødvendig. Det er fint, hvis I læser og snakker om opgaverne, I behøver ikke printe dem ud.

derudover er der 2 opgaver til engelsk, et om vejret og et om drikkevarer.

I tilfælde af, at både Sabelkat og Pirana er på skolen, så skriv lige til vk@midtdjursfriskole.dk, så kan jeg sende nogle opgaver i passende sværhedsgrad til jer.
hilsen Vinni

Opdatering til uge 14

Kære Gul og forældre Så skete det, som nogen synes er fantastisk, og andre synes er forfærdeligt. Vi holder lukket indtil efter påske (og hvem ved derefter?) Her er lidt anderledes opgaver til dansk:

A. Hver elev laver en planche/miniplakat med 1) hvad er vi gode til i denne klasse / hvad kan vi i klassen 2) ønsker for klassen / hvad skal vi øve og gøre bedre 3) hvad savner du mest ved ikke at være i skole. Hvad er fordelene ved skole eller hjemmeskole?

B. skriv og tegn eller optag med lyd eller fotografer. Evt lav en lille videohilsen, hvis du kan og må

C. En hyggelig opgave. Du skal som ”lektie” bage noget sammen med en forælder, det skal være dig, der måler op og rører/ælter. Du skal bagefter skrive til mig, hvad I har bagt, hvordan det gik, hvad var svært, hvad var nemt, gik det godt, hvordan lugtede det, hvordan smagte det. Tag gerne et billede af bagværket også. Du må selv sammen med forældre bestemme, om det er kage eller brød eller boller.

D. En kreativ opgave, du skal tegne en påsketegning eller klippe et flot gækkebrev. Derpå skal du skrive en påskehilsen eller et gækkevers. Skriv med din pæneste håndskrift. Tag gerne et billede og send til mig.

E. En ordopgave, jeg vil gerne have dig til at skrive 5- 10 ord med hvert bogstav i alfabetet. Det må gerne skrives på computer eller i hånden. Du kan jo skrive lidt hver dag. Du må gerne bruge børnestavning. Du bestemmer selv hvor svære ordene skal være.

Jeg håber du og din familie kommer godt gennem denne periode. Vi er selv gået glip af en del samvær med resten af familien. Vi skulle have været i badeland i Tyskland, Vi skulle have været startet på camping, vi skulle have været i sommerhus med swimmingpool hele påsken. Alt dette er aflyst. Øv. Men vi er foreløbig sluppet for at blive syge, så det virker åbenbart efter planen.

Jeg skal hilse fra Janni

Hav det godt, hilsen Vinni

Hjemmeopgaver og l├Žsning

Hej Gul

Det er en hentediktat. Elever fra sidste års "Læsehold 1" kender det godt. Det er meningen at sedlen hænges op i et rum (eller vises på computeren, hvis man ikke har print-mulighed), og så løber/går man hen til listen, og læser sætningen og går tilbage på sin plads og skriver. Så man øver sig både i at læse, huske og i at stave og skrive. Man skriver de 10 sætninger og vælger 5, som man tegner.

Hvis forældrene vurderer, det er for svært at huske og hente, er det ok at kigge efter, mens man skriver. Der skulle gerne være til 10 dage. Skriv til mig, hvis der er spørgsmål, vk@midtdjursfriskole.dk

hilsen Vinni

Kære forældre og elever i Gul,

Jeg har organiseret matematikken neden for til hhv. 2. og 3. klasse.
Jeg har lavet ugeplaner til uge 12 og 13, som eleverne kender.
Derudover laver jeg videoer, hvor jeg viser, hvordan opgaverne skal løses. De kan være gode at bruge, hvis man har svært ved at komme i gang. De kan findes under hver klasse. De opdateres løbende og senest mandag d. 16. marts får jeg lagt de første videoer op.
- Hver uge skal eleverne optjene min. 1000 point på 10monkeys.com. Brugernavn og koder findes i dokumentet: "SE HER FØRST...."

Hvis I har spørgsmål, kan jeg kontaktes på jdb@midtdjursfriskole.dk. Jeg svarer på mails hver dag i perioden. I weekenden vil svartiden være længere.

God fornøjelse.
Vh.

Opdatering

Nu er uge 12 ved at være omme.
Jeg vil gerne følge med i, hvor langt I er nået.
Vil I sætte KRYDS ud fra de sider, som I har lavet? Det kan I gøre her:

2. klasse: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J00XGiPBgCFu6xD5pUUc6U1eDjmPSzVz2-rhkLROsSk/edit?usp=sharing

3. klasse: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HkEP3M6SojVo5sm5eRmZyOEarh44NBusir9nEx57Lek/edit?usp=sharing

Husk, at jeg har lavet videoer til alle lektier, som kan finde i ONEDRIVE-mappen her på siden. Brug dem, hvis det er svært at komme igang.

På forhånd tak.

Kh

Opdatering 27/3

Kære forældre og elever i Gul
Endnu en uge er gået. Jeg vil gerne følge med i, hvor langt I er nået. I bedes sætte kryds sammen med jeres barn i dette ugeskema:

UGE 13 - ugen der gik:

HVOR LANGT ER I NÅET? SÆT VENLIGST KRYDS.
2. klasse: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1x7exGLd-88h5LI7oY_xBaQMWsugDYzz85A_mh0d_4w8/edit?usp=sharing

3. klasse: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1oypwb3fTy26wcxGsZIczHEDXnwIpkAYizX1CCoEZ3gQ/edit?usp=sharing

Næste uge:
Information og ugeskema til uge 14 kommer til at lægge i Onedrive, som kan tilgås via hjemmesiden. Materiale og ugeskema uploades, så det er klar til på mandag.

Lektier i Påsken?
- Eleverne i Gul får ikke lektier for i matematik i Påsken.

God weekend og hils de kære børn.
Jeg var ude at se på lam i det gode forårsvejr. Måske det kan bringe et smil frem.

Matematik 2. klasse

Matematik 3. klasse