Kære forældre og børn i Lilla gruppe.

Grundet skolelukning de næste 14 dage er her lidt opgaver I kan arbejde med derhjemme.

Læsning i små læsebøger.

Find også gerne andre bøger med billeder i, således I kan forsætte legelæsningen hjemme.

Snak om ord i hverdagen.

F.eks. når I dækker bord og spiser. ”Hvilket bogstav starter f.eks. kniv med ?

Hvilke vokaler kan du høre i kniv?

Hvad rimer på ost ? Og hvor mange stavelser (klap) er der f.eks i på-lægs-cho-ko-lade.

Det handler om at bruge fantasien i hverdagens oplevelser  :)

Tegn og skriv din egen fantasihistorie.

Tegn din egen lille historie på et A4 ark og få dine forældre til at hjælpe med at skrive lidt tekst. Snak om hvad ordene starter med og hvilke andre lyde I kan høre i ordene.

Hvis du mangler inspiration, så find 2-3 stykker af dit legetøj på værelset og find på en historie.

Tegn og skriv i dagbog.

Hvad er sket i dag ? Hvad har vi lavet.?

Du tegner og skriver.

Livet i Naturen

Undersøg hvilke insekter/smådyr/dyr du kan finde i haven – læs om dem på f.eks. nettet og tegn og skriv om disse.

Indsaml diverse naturting i en lille kurv og sorter og tæl dine fund, når du kommer ind.

Find pinde og sten i naturen. Sorter efter størrelse: brede, længde, tyk ,tynd , høj, lav.

Lav en skulptur af naturmateriale og tag et billede af det.

Spil bratspil med stor/lille størst/mindst og kortspil med tal.

Øvelser i at tabe i spil er også meget godt.

Øve plus og minus i hverdagen.

Tæl f.eks. hvor mange tallerkner, bestik, glas mm, der skal sættes på bordet ved spisning og læg det hele sammen og træk f. eks. gaflerne fra .

Find selv andre situationer i hverdagen til øvelser i plus og minus.

Musik (og engelsk)

Dans stopdans til dit ynglings musik. ( gerne musik på engelsk)

Spil en god rytme på en omvendt spand og syng en sang dertil. (gerne på engelsk)

Hermed inspiration til hverdagen for at holde gang i læringen.

Jeg vender tilbage med yderligere opgaver, hvis lukningen fortsætter.

Håber det bedste for alle det næste stykke tid.

Kærlig hilsen

Gunhild

23/3 - 2020

Kære Børn i lilla-gruppe.

Her kommer en lille hilsen fra mig.

Jeg savner dig og lillagruppe meget og synes det er lidt mærkeligt at vi ikke kan komme i skole.

Men vi ved jo, at vi skal passe på denne corona-virus.

Jeg håber at du har det godt og finder på nogle gode lege derhjemme, når du ikke er SFO og skole.

Jeg håber også at du har fundet tid til at lave nogle af de opgaver, jeg har sendt til dig.

De opgaver jeg sendte i sidste uge kan du lave flere gange inden for forskellige emner og oplevelser, så de skulle ikke slippe op lige med det samme.

Bænkebidere.

Et emne handlede om livet i naturen.Har du f.eks været ude og lede under stenene og træstubbene i haven eller i skoven– de kan være fyldt med bænkebidere. Bænkebidere er faktisk krebsdyr, der gik fra vand ind på land for mange mange år siden – de har gæller ligesom fisk – men de er også nedbrydere af naturens affald lidt ligesom regnormen. Den bærer sine æg med unger i en pose under maven og en af dens fjender er edderkoppen, som kan finde på at æde bænkebideren.

Led under sten og træstubbe -og lav dit eget bænkebiderakvarium i f.eks. en plastikbøtte. Husk at sådan et akvarium skal være koldt, fugtigt, mørkt med jord og visne blade, for det er dejligt for en bænkebider, så lever den bedst og trækker vejret godt.. Måske kan du få dine forældre til at finde det vedlagte link fra ”skoven i skolen”, der står mere om bænkebiderne. Og husk så at sætte bænkebiderne ud i naturen igen :)

Efterfølgende kan du tegne bænkebiderne og skrive lidt om dem – bare en linje eller to.

Her er en påskeopgave , som du skal lave i denne uge.

Nu er det jo snart påske og i klassen har vi allerede snakket lidt om forår, påske, påskeæg og gækkebreve.

Opgaven er at du skal klippe dine egne gækkebreve og vedlægge en lille blomst fra haven f.eks. en vintergæk. Send brevet/brevene til dine kære bedsteforældre eller andre du kender.

Hvis de ikke kan gætte, hvem det er fra, må de skylde dig et påskeæg :) :) Men hvis de gætter det , er det selvfølgelig dig, der skal give dem et påskeæg.

I gækkebrevet kan du f.eks. skrive:

Mit navn det står med lopper

Pas på de ikke hopper.

Mit navn der står med frøer

pas på de ikke kløer

Mit navn det står med prikker

pas på de ikke stikker

Mit navn det står med bier

pas på de ikke skriger

osv ...måske kan du selv finde på flere rim....

PS:Jeg ville gerne have givet jer jeres opgavehæfter i dansk og matematik med hjem – de lå på skolen, da alt lukkede ned så pludseligt. Men grundet corona, blev jeg anbefalet ikke at skulle udlevere dem til jer. Jeg har tilgengæld jeres uni-login, hvis I kontakter mig på min mail. gk@midtdjursfriskole.dk. Jeg skriver snart igen. Ha´det godt :)

Kærlig hilsen Gunhild

den 27/3-2020

Danskopgaver med fokus på bestemte bogstaver

den 30/3-2020

Hvorfor holder vi påske?

den 1/4-2020

Hygge med Pixeline

Bænkebider

Kreahygge

Lær klokken

Vi var i fuld gang med at lære klokken at kende.
Her kan du øve dig mere.
Følg linket og gå ind under emnet opgaver og udprint.

Kh Gunhild